Choose Language:

10.000 de romani, spionati la munca prin programe de monitorizare

02-Mar-2009
Managerul poate monitoriza cand incepe angajatul activitatea, cat timp sta pe un document sau fisier de serviciu si cat pe unul personal, daca si cat timp se joaca sau discuta pe chat (fara sa stocheze si discutia in sine), dar si ce face in timpul orelor suplimentare si daca se justifica plata acestora.

Compania Amplusnet ofera patronilor un program care contorizeaza activitatile angajatilor in timpul programului de lucru, incepand de la documentele sau aplicatiile descarcate de pe Internet pana la cat timp petrec acestia pe chat sau pe site-uri de jocuri. Aplicatia se numeste Cyclope, iar dezvoltatorii sai spun ca este folosita de 200 de firme din Romania pentru a monitoriza circa 10.000 de angajati.

“Cyclope Monitorizare-Angajati este o aplicatie care poate fi instalata pe orice computer care are un sistem Windows instalat. Programul permite managerului sa urmareasca activitatea pe departamente sau individual. Acesta inregistreaza activitatea de pe calculator si furnizeaza, pe baza datelor inregistrate, o serie de rapoarte, care pot fi urmarite intr-o interfata special conceputa.Mai multe, in Cotidianul .