Choose Language:

Internet mai sigur pentru copii

04-Mar-2009
Comunicarea a atins astazi un nivel incomparabil cu situatia de acum 15-20 de ani. Astazi, copiii pot comunica nu numai prin sunet sau scris, chiar si prin imagini sau transmisii video cu instrumente accesibile aproape tuturor.
Cei mai impatimiti utilizatori ai acestor noi tehnologii sunt copiii, pentru care un calculator si un telefon mobil constituie accesorii ale vietii lor cotidiene de care nu se pot lipsi.
Aceasta situatie poate fi exploatata in mod pozitiv atat de copii, cat si de adulti, daca si unii si altii sunt informati corect asupra avantajelor si riscurilor  in folosirea acestor instrumente.

Organizatia Salvati Copiii, Positive Media si Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual au initiat in anul 2007 un Consortiu pentru dezvoltarea proiectului Sigur.Info in cadrul programului multianual al Uniunii Europene de promovare a utilizarii, in conditii de mai mare siguranta, a Internet-ului si a noilor tehnologii on-line (Safer Internet Plus).
Incepand cu 1 Septembrie 2008,  Sigur.Info este dezvoltat in cadrul programului comunitar multianual de promovare a utilizarii, in conditii de mai mare siguranta, a internetului si a noilor tehnologii on-line - Safer Internet plus desfasurat prin organizatia Europeana InSafe, de catre Directoratul General pentru Media si Societatea Informatica al Uniunii Europene.

Continutul website-ului Sigur.info atinge trei obiective:
1. Constientizarea parintilor, a copiilor si a tinerilor in privinta pericolelor reale care pot aparea pe Internet;
2. Informarea parintilor si educatorilor prin cunostinte si sfaturi legate de siguranta copiilor in mediul virtual si raspunsuri la unele probleme cu care se pot confrunta la diferite varste;
3. Resurse online - legaturi catre site-uri si solutii privind navigarea in siguranta pe Internet.

 Ca si partener al proiectului, Amplusnet iti recomanda ca pentru mai multe detalii sau materiale utile, sa accesezi site-ului proiectului, la adresa http://www.sigur.info